Wat u moet weten over een budgetcoach

De coach is gewoonlijk een boekhouder met een masterdiploma of hoger. Bovendien werkt hij of zij waarschijnlijk voor een bank, een trustmaatschappij of een soortgelijk bedrijf.

Deze mensen zullen typisch ervaring hebben met zowat alle vormen waarmee mensen met schuldproblemen in contact komen. Deze vormen kunnen omvatten krediet, debet, lening, lading rekeningen, studieleningen, voertuig leningen, enz. De coach moet in staat zijn om u te helpen met welk probleem je hebt en hoe je het kunt aanpakken. Het kan zijn dat u enige actie nodig heeft om schulden voor u tot het verleden te laten behoren. Is dat niet hetzelfde als zeggen dat je gewichtsprobleem niet zo erg is, maar als je veel suiker consumeert en alle hulpmiddelen van het zwaar kopen (d.w.z., graanzakken, frisdrank pop.)

Enkele voorbeelden van het soort hulp dat zij kunnen bieden zijn:

Een berg financiële formulieren – chequeregister, bankafschriften, lening betalingen en ga zo maar door.

Maak een plan voor “hoe” u uw schulden zult betalen. Zij zullen u helpen bij het nemen van beslissingen over wanneer u met uw schuldeisers moet werken zodra u erachter komt hoe uw geld wordt gebruikt en vervolgens over hoe u de manier waarop u uw aankopen doet, kunt handhaven. Ja, het is moeilijk om sommige slechte gewoonten te veranderen, maar het resultaat zal de moeite waard zijn.

Laat uw budgetcoach het niet helemaal voor zichzelf houden. Deze oplossingen zijn waarschijnlijk al tijdrovend en verwarrend voor de meeste mensen. Met een beetje geduld krijgen ze je weer op de rails! Een budgetcoach heeft ook baat bij uw succes. Zij werken met mensen die complexe problemen hebben, dus het is altijd gunstig om hen erbij te betrekken.

Misschien bent u al in aanmerking gekomen voor een IVA of (Individual Voluntary Arrangement) zullen zij u daarbij helpen? Het advies is meestal gratis. U zult willen weten of u bent goedgekeurd. Dit is een indicatie dat u voor een aanzienlijk deel van het geld dat u verschuldigd bent, zult worden terugbetaald. De meeste mensen hoeven zich hier geen zorgen over te maken.

De belangrijkste onderwerpen die de budgetcoach zal behandelen, zijn wat u met uw adviseur moet bespreken, wat u in uw uitgavengewoonten kunt veranderen, meer over krediet, waar u terecht kunt voor financieel advies, en hoe u op de juiste manier kunt budgetteren. Het IVA-proces wordt meestal uitgevoerd door een gekwalificeerde erkende professional.

Je kunt veel goed materiaal vinden op het internet. Bekijk een paar sites totdat u iemand vindt die u bevalt, en maak dan een afspraak. Zorg ervoor dat u geen financiële feiten onthult of te veel tijd neemt om uw beslissingen te nemen. U wilt het proces op geen enkele manier vertragen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *