Uw belastingen betalen

Het betalen van uw belastingen kan voor sommige mensen erg moeilijk zijn. Veel mensen die in Nederland wonen, zoals u, willen hun aangifte zo snel mogelijk doen. Anderen zijn meestal te laat, misschien wel met een paar maanden.

Het is niet het proces voor iedereen. Of u nu na een jaar een terugbetaling verwacht of een achterstand hebt omdat u bepaalde belastingverplichtingen niet nakomt, het indienen van uw aangifte moet altijd de eerste stap zijn in deze lange rij. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat u geen aftrekposten misloopt die u misschien wel had genomen.

Laten we beginnen met de inkomstenbelasting. Volgens de gebruikelijke regels moet u aan het eind van elke maand uw salaris en sociale zekerheid betalen. Het is een goed idee om dat zelf uit te rekenen elke keer als je loonstrookje binnenkomt, om je te helpen bepalen hoeveel inkomstenbelasting je betaalt. Vergeet niet om de lokale belastingen en de staatsinkomstenbelasting bij al uw inkomsten op te tellen.

Als u zich afvraagt hoe u zo ver in het rood bent gekomen, bedenk dan dat uw kredieten en aftrekken betekenen dat u elk jaar waarvoor u geen belasting hebt betaald, moet bijtellen. Bijvoorbeeld de toevoeging van sociale zekerheid en sociale verzekering. U moet echter ook denken aan de belastingen die u hebt betaald in het jaar dat u in Nederland bent geïmmigreerd. Er zijn enkele uitzonderingen op de belastingheffing wanneer u na afloop van elke maand geen betalingen doet, zonder uitzondering met betrekking tot basisbehoeften als voedsel en onderdak. U hebt meestal recht op belastingvermindering aan het eind van uw jaren, zoals u in de volgende voorbeelden kunt zien.

Inkomstenbelasting gedurende een heel jaar U kunt elke maand al uw inkomstenbelasting betalen, voor niets, als u aan bepaalde criteria voldoet. Dit is mogelijk als uw inkomstenbelasting over de laatste 12 maanden is door belastingvakantie. Dit betekent dat u een jaar lang in Nederland bent komen wonen, waarin u alles betaalt wat u volgens het normale belastingaangifte verschuldigd bent. Bovendien wordt de sociale zekerheid pas via de belastingdienst betaald als deze daadwerkelijk verschuldigd is. Als u over het verschuldigde bedrag van het lopende jaar hebt betaald, moet u dit in totaal van uw loon laten aftrekken.

Inkomstenbelasting slechts voor een deel van het jaar Als u niet elke maand de volledige belasting kunt betalen, kunt u uw belastingen “te hoog” aangeven. Als u bijvoorbeeld de norm shuts $ 500 per maand verdiende, kunt u een overschot hiervan, bijvoorbeeld $ 600, aangeven. Als de belastingdienst u dat toestaat, hebt u vervolgens recht op rente over dit teveel betaalde bedrag. Er is echter een limiet aan de rente, namelijk 15%, dus u zou slechts aanspraak kunnen maken op een bedrag van 300 euro.

Naarmate uw inkomen toeneemt, geldt de bovenstaande situatie sterker. Als u meer dan $20.000 per maand verdient, moet u al uw inkomstenbelasting betalen. Als u binnen een drempel van de inkomstenbelasting valt, is er een extra belasting van 8%. Dus als u in een jaar meer dan $… meta. verdient, kunt u het betalen daarvan niet per se drie jaar uitstellen.

Uitzonderlijke situatiesUw situatie is meer verzachtend als u een suggestie kunt aanvoeren voor de reden waarom u momenteel niet volledig aan de belastingwetten voldoet. Het beste voorbeeld van een aanvaardbare reden is dat u een jaar vrijaf hebt genomen van uw aangifteverplichtingen. Er zijn andere situaties die in aanmerking kunnen komen voor personen die de belastingwetgeving volledig naleven.

beschrijft overeenkomst verhuizer. De betaling van belastingen en boetes zijn belangrijke uitgaven die u moet doen wanneer u in het buitenland werkt. Wanneer u besluit om bijvoorbeeld een jaar vrij te nemen, maar u hebt al uw belastingen betaald, dan kunt u bij uw terugkeer alle kosten terugvorderen en betalen. Je kunt ook recht hebben op rente. Als u bijvoorbeeld rente heeft betaald op uw lening, rente op de rekening en rente in de vreemde valuta, dan wordt dat beschouwd als onderdeel van uw inkomen waren in Nederland. Als u de eerste drie stappen met succes hebt uitgevoerd, zijn er geen verdere verplichtingen en kunt u betalen voor de diensten die u hebt geleverd.

Controle – Mocht het u slechts een kortstondige opluchting hebben gebracht, weet dan dat van de bepalingen die betrekking hebben op moeilijkheden met de Nederlandse belastingdienst. Controleer altijd de aard van de fiscale verplichtingen en de bedragen van die verplichtingen boven een drempel!

Omgaan met de Nederlandse belastingdienst Veel mensen besluiten een tijdje in het buitenland te blijven, vooral als zij zich hebben opgewerkt tot een hoge functie in een bedrijf. Om deze “vakantie” in goede banen te leiden vertrouwen zij op een bedrijf als Deustche Bank. Het inschakelen van zo’n groot bedrijf kan deze zaak een stuk eenvoudiger maken, maar ga niet overhaast te werk. Vertrouw niet op professionals zonder ze te controleren, anders zal de bank problemen voor u maken. Als u niet aan de criteria voldeed, is het goed dat u professionele hulp zoekt. Als je niet betaald hebt, is het een andere zaak! Als u het hebt geprobeerd zonder de juiste expertise, zoek hulp, het nu!

Lees meer:
Boekhouding ZZP Apeldoorn
Bedrijfsadministratie

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *