Loonlijstdiensten

Als u ervoor kiest de werknemerskaarten te gebruiken, moet u ze op dezelfde manier gebruiken als andere kosten, en betalen via een geautoriseerd middel en op dezelfde manier als pensioen en uitkeringen voor de werknemer worden berekend. Deze kosten worden dan toegevoegd aan de berekening van het standaardtarief tussen de werkgever en de werknemer op dezelfde wijze als een bijdrage wordt berekend.

Voor alle payroll services van grote bedrijven zijn de kosten van payroll relatief goedkoop en het is een praktische en goedkope manier om uw personeel te betalen. Ook kunt u door gebruik te maken van de payroll services extra financiële en professionele hulp en advies krijgen. Payroll services kunnen u een extra voordeel opleveren op het gebied van discipline en omgang met werknemers. Ze moeten worden betaald door de werkgever en in sommige gevallen een kleine vergoeding. Door gebruik te maken van payroll kunt u uw bedrijf dus ook zonder veel personeel runnen, en dit is geweldig voor degenen die geen tijd kunnen vinden om alleen voor een team werknemers te zorgen.

Wanneer u de formulieren voor de werkgever invult, moet u uw naam en adres vermelden, de naam en het adres van de volgende in de rij als geregistreerde werkgever, uw sociale zekerheid en het nummer van de kaart die door het bedrijf is uitgegeven. Als het om een bedrijfskrediet gaat, moet de adreswijziging worden vermeld, aangezien deze niet zal veranderen. De instructies op het formulier moeten klaar zijn en moeten een soortgelijk formaat hebben als andere formulieren.

Wat niet duidelijk is, is hoeveel uitkeringen in de uitkering in geld worden berekend als inkomen, passief verlies, totale loonadministratie, enz. en welke percentages worden toegepast. Aangezien dit een ingewikkelde exercitie is, neemt de berekening veel tijd in beslag en als u een fout maakt, moet u dus om uitleg vragen. De uitkering wordt berekend volgens het basistarief van de werkgever en dit verschilt per werkgever en zal anders zijn wanneer de werknemer een nieuwe baan krijgt, naast eventuele verlof-, goud- of arbeidsongeschiktheidsprogramma’s.

Eén ding dat u moet weten is dat als de werknemer overuren ontvangt, er een inkomstenbelasting moet worden betaald. Ook moet u weten dat in het geval van contante tijd en overwerk de 2,65% loonbelasting voor Sociale Zekerheid en Medicare van invloed is op de betaling. Voor Medicare kunnen betalingen worden ingehouden.

Voor de sociale zekerheid moet een werknemer een extra (of anderszins bekendgemaakte) pensioeninhouding of verplichte minimumuitkeringen inhouden, zoals dit het geval is voor pensioenrekeningen en IRA’s.

Indien de werknemer meer verdient dan wordt ingehouden, zal hij onderworpen zijn aan de verplichte minimumuitkering. Dit kan voor sommige personen belangrijk zijn.

Lees meer:
Salarisadministratie uitbesteden
Salarisadministratie

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *